,

,

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης γίνεται η πρώτη πόλη που υιοθετεί Ψηφιακή Κάλπη

Απομένουν μόνο οι τελευταίες "πινελιές" στην κατάρτιση του προϋπολογισμού 2017 πριν την ψήφισή του από το Δ.Σ., και ο δήμαρχος Γ.Κωνσταντάτος για άλλη μια φορά καινοτομεί, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στο σχεδιασμό της διοίκησης για το επόμενο έτος.
Μέσα από την ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ, καλείται το σώμα των εκλεκτόρων να προτείνει, να επηρεάσει και να συνδιαμορφώσει τον "χαρακτήρα" των πολιτιστικών δράσεων του 2017!


Η ψηφοφορία θα διαρκέσει 5 ημέρες, με έναρξη την Πέμπτη 10/11 στις 11.00πμ και λήξη την Τρίτη 15/11 στις 11.00πμ, χρονικό σημείο στο οποίο θα κλείσει η κάλπη και θα προκύψουν τα αποτελέσματα.
Το πιλοτικό μητρώο εκλεκτόρων, που δημιουργήθηκε μετά από ανοικτή πρόσκληση, θεωρείται αντιπροσωπευτικό δείγμα καθώς αποτελείται από 200 άτομα, με αναλογία 66,67% από την κοινότητα Αργυρούπολης και 33,33% από την κοινότητα Ελληνικού (περίπου όσο είναι και η πληθυσμιακή αναλογία), ενώ και ηλικιακά καλύπτει όλο το φάσμα, με μικρότερη ηλικία τα 19 χρόνια και μεγαλύτερη τα 75(!). Ο μέσος ηλικιακός όρος είναι στα 43,2 έτη.
Θυμίζουμε οτι η ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα υλοποιημένη από το ΕΔΕΤ, με τη διαδικασία της ψηφοφορίας να εκτελείται μέσω ενός τυπικού web browser (ακόμα και μέσω ταμπλέτας ή κινητού). 
Το σύστημα παρέχει μαθηματικές εγγυήσεις για την ανωνυμία της ψήφου και εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
Την μεγάλη πολυαναμενόμενη απ’ όλους ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, διοργανώνει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ),  με την ευγενική συμβολή του "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" και την συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, του Γραφείου Εθελοντών, της Ένωσης Γονέων, των Σχολείων , Φορέων και Συλλόγων της Πόλης μας.

Στόχος να κάνουμε το βουνό μας ΞΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ.

Μετά από έναν διαρκή αγώνα για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά του 2015 και αφού τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες,  ακολουθήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες επιστημονικά ενέργειες, τώρα η επιχείρηση αναδάσωσης και αποκατάστασης του τοπίου είναι ώριμη και ξεκινάει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί.

Η αναδάσωση θα γίνει μόνο στις περιοχές όπου το βουνό δεν μπορεί να αναζωογονηθεί από μόνο του.

Θα ακολουθήσει την μελέτη που εκπόνησαν οι επιστήμονες του ΣΠΑΥ και ενέκριναν οι αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι βιώσιμη.

Θα γίνει πέριξ των δασικών δρόμων, έτσι ώστε να μπορούν τα δενδρύλια να ποτίζονται και να μεγαλώσουν.

Θα τηρηθούν οι προδιαγραφές, (αποστάσεις φυτεύσεων) έτσι ώστε η φύση να μπορεί να αναπνέει και στο μέλλον και τα δέντρα να αναπτυχθούν υγιώς μέσα στις ενδεδειγμένες συνθήκες. 

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης καλεί, μικρούς και μεγάλους, φίλους του βουνού μας, να συμβάλουν και να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή εκστρατεία αναδάσωσης και αναζωογόνησης του Υμηττού, να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας και να αποκαταστήσουμε όλοι μαζί την φύση δίπλα στα σπίτια μας. 

Ο Υμηττός είναι ο κήπος των σπιτιών μας.

Σημείο συνάντησης:

Εκκλησάκι Αγίας Ειρήνης – Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης

Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ.


 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και σας περιμένουμε στο μεγάλο 1ο ραντεβού Αναδάσωσης του Υμηττού.

Ολοκληρώθηκε η παιδική χαρά στη Μ. Αλεξάνδρου


Ολοκληρώθηκε και η παιδική χαρά Μεγάλου Αλέξανδρου και Πλαστήρα στον Ελαιώνα με την τοποθέτηση ειδικής μοκέτας.
Συνεχίζουμε στο Ελληνικό στις παιδικές χαρές Καλλιπόλεως, Αμαζόνων, Ελ Βενιζέλου αλλά και στην Αργυρούπολη στην Γοργοποτάμου.
 



Ψεκασμός όλων των πεύκων για τις κάμπιες! 


Για πρώτη φορά στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης πραγματοποιείται με εξειδικευμένο συνεργείο και βιολογικό, οικολογικό τρόπο, πρόγραμμα ψεκασμών των πεύκων σε όλη την Πόλη, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της κάμπιας.
Μετά την πλατεία Σμύρνης στο κάτω Ελληνικό, σειρά έχει η περιοχή του Ελαιώνα, λόφος Τρουμπάρι και αλσύλλιο στην Κυβέλης.
Το βιολογικό σκεύασμα που χρησιμοποιείται είναι ακίνδυνο για τα ωφέλιμα έντομα, τα ζώα, και τον άνθρωπο, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν εγκυμονεί κανένα απολύτως κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.
Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα αυτό το εφαρμόζουν εδώ και χρόνια άλλοι δήμοι, κάτι που η διοίκηση Κωνσταντάτου θεώρησε επιτακτικό να εφαρμόζεται και στον δήμο μας που ταλαιπωρείται πολύ από το φαινόμενο της κάμπιας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου