,

,

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Ενημερωτικό Δελτίο Δημοτών

Έργο ορόσημο για το Ελληνικό - Ξεκινάει η κατασκευή πολυχώρου αξίας 2.6 εκατ. ευρώ



Η επιμονή και η μεθοδικότητα του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου έφεραν αποτελέσματα αφού το Ελληνικό θα αποκτήσει, για πρώτη φόρα στην ιστορία του, ιδιόκτητη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2.000 τ.μ. περίπου, αξίας 2.6 εκ ευρώ στη Λ. Ιασωνίδου στο 1ο Δημοτικό. Ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα του λαού της πόλης για έναν πολυχώρο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Την μελέτη του έργου ξεκίνησε ο πρ. Δήμαρχος Ελληνικού Νάκης Εφραιμίδη
ενώ επί δημαρχίας Χρήστου Κορτζίδη παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί. 

Δώδεκα χρόνια μετά το έργο ξεκινά με την δική μας διοίκηση αφού έγιναν πολλές αλλαγές στην αρχική μελέτη η οποία επικαιροποιήθηκε και βελτιώθηκε σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο
Στις 29 Νοεμβρίου ψηφίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία και θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το έργο, η έγκριση των όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για την κατασκευή πολυχώρου εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (Ιασωνίδου 52 & Χρυσ. Τραπεζούντος) στο Ελληνικό.

Ο πολυχώρος αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση σε περίπου 2 χρόνια. Θα αποτελείται από υπόγειο χώρο, ισόγειο, πρώτο όροφο και πατάρι συνολικού εμβαδού 2.000τ.μ. περίπου. Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Με πρεμνοφάγο λύσαμε το πρόβλημα της εκρίζωσης κομμένων δένδρων στα πεζοδρόμια της πόλης μας


Εδώ και πολλά χρόνια στις γειτονιές μας έχουν κοπεί δέντρα και έμεναν με τον κορμό, γιατί συνήθως οι ρίζες αγκαλιάζουν μάντρες και ρολόγια της ΕΥΔΑΠ, οπότε η εκρίζωση τους θα συνιστούσε σοβαρό πρόβλημα.
Το θέμα αυτό το λύσαμε με την μία εργολαβία πρεμνοφάγου όπου μετά το "φάγωμα" του κορμού μένει μόνο η ρίζα, η οποία θα καλυφθεί με πλάκα και έτσι δεν θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα.
Φυσικά όπου γίνεται, θα φυτεύεται νέο δέντρο.
Μέρα με την μέρα νοικοκυρεύουμε την πόλη μας σε όλους τους τομείς.

Πως ήταν το πεζοδρόμιο πριν (πάνω) και πως γίνεται μετά το πέρασμα του πρεμνοφάγου (κάτω)









Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη δράση αναδάσωσης  

        

 Ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, η πρώτη μεγάλη αναδάσωση του βουνού της Αργυρούπολης απο τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ.


Εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών και δεκάδες φορείς της πόλης υπό την καθοδήγηση της Εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας του δήμου, φύτεψαν 3.000 δέντρα με την βοήθεια γεωπόνων και ειδικών στελεχών του ΣΠΑΥ.


Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη σοβαρή προσπάθεια αναδάσωσης του βουνού της Αργυρούπολης από το 2008. 

Την δράση στήριξε ο ΣΚΑΪ με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε".

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης 
Γ. Κωνσταντάτος μεταξύ

άλλων δήλωσε  χαρακτηριστικά: 


Αισθάνομαι υπερήφανος για την πόλη μας και τους ανθρώπους της.

Η σημερινή ημέρα ίσως είναι μια από τις ομορφότερες στιγμές της θητείας μου και αυτό γιατί εκατοντάδες δημότες μας όλων των ηλικιών, φορείς, σύλλογοι και ομάδες μέχρι και ιερείς έδωσαν το παρόν στην μεγάλη δεντροφυτευση που διοργάνωσε ο Δήμος μας. 

Η εικόνα των μικρών μας παιδιών να αγκαλιάζουν με αγάπη το βουνό τους ήταν για όλους συγκινητική. 

Όλοι μαζί φυτέψαμε 3000 χιλιάδες δεντράκια στην περιοχή που κάηκε πέρυσι με στόχο να αναβλαστήσει το βουνό μας. Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στους εθελοντές και στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που έδωσαν σήμερα και την ψυχή τους για να έχουμε μια άψογη οργάνωση


Άρχισε η Ανάπλαση των προαυλίων των νηπιαγωγείων και παιδικών μας σταθμών




Ξεκίνησε η ανάπλαση των προαυλίων 7 νηπιαγωγείων και 3 παιδικών σταθμών της πόλης.
Στις παρακάτω φωτογραφίες το προαύλιο του 6ου νηπιαγωγείου (πριν και μετά) που μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά, ώστε να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά μας.
Έργο ζωής και ουσίας για ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου