,

,

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ενημερωτικό Δελτίο Δημοτών Ελληνικού - Αργυρούπολης

Με επιστολή του προς τον κ. Μουζάλα, ο κ. Κωνσταντάτος λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου θυμίζει τις δεσμεύσεις του προς τον ίδιο αλλά και άλλους δημάρχους της περιοχής, ενώ παράλληλα τονίζει πως ο δήμος με συνέπεια πράττει το ανθρωπιστικό του καθήκον και καλεί τον υπουργό να πράξει κι εκείνος το ίδιο και να κρατήσει τις υποσχέσεις που έδωσε ενάμιση χρόνο πριν.

Η επιστολή του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας θυμίσω τον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης τον οποίο προφανώς έχετε λησμονήσει .
Ο Δήμος μου , με εξαίρεση τα ακριτικά νησιά μας , από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι ο “πρωταθλητής “Δήμος στη φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων υπό τις γνωστές τραγικές συνθήκες .
Η “Ειδομένη” τερματίστηκε , ο Πειραιάς άδειασε, το “Ελληνικό” όμως παραμένει , παρά την δέσμευση σας για εκκένωση του χώρου τον Μάρτιο του 2016 .
Ως Δήμος , εδώ και 15 μήνες κάνουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον υποστηρίζοντας υλικοτεχνικά τον καταυλισμό , καθήκον που θα συνεχίσουμε να επιτελούμε .
Αναρωτιόμαστε κύριε υπουργέ πότε θα κάνετε το δικό σας καθήκον δεδομένου ότι ο πολιτικός κρίνεται από την συνέπεια λόγων και έργων .
Δεν ζητάμε από εσάς άλλη μια πολιτική δέσμευση .
Καλούμε την πολιτεία και τον σύλλογο των Δήμων της Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και από εσάς προσωπικά να τιμήσετε την υπογραφή σας για την εκκένωση του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών που “υποτίθεται” θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Μάρτιο .
Κύριε Υπουργέ σας εύχομαι Καλή Χρονιά με ειρήνη σε όλο τον κόσμο !
 Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος
Γιάννης Κωνσταντάτος

Είναι προνόμιο που σας εχουμε στον Δήμο μας !















Είναι κάποιες στιγμές που η θέση του Δημάρχου σου προσφέρει συγκινήσεις που μένουν ανεξίτιλες στην ψυχή πάρα τις δυσκολίες που βιώνουμε. 
Μια τέτοια μου πρόσφεραν σήμερα οι αθλητές ΑΜΕΑ του Ιππόκαμπου που μου έψαλαν τα κάλαντα.
Τα λόγια όμως που μου είπαν με συγκίνησαν ειλικρινά πολύ, με την διαφορά όμως ότι δεν αξίζουμε το ευχαριστώ τους γιατί εμείς τους είμαστε υποχρεωμένοι για το παράδειγμα ζωής και θέλησης που μας δίνουν.
Ό,τι και να κάνουμε για τα παιδιά αυτά είναι λίγο γιατί όπως όλα τα παιδιά του κόσμου αξίζουν τα πάντα!
Το γραφείο που τους παραχωρήσαμε ας είναι εφαλτήριο πολλών πολλών νέων επιτυχιών και μεταλλίων.
Σας ευχαριστώ παιδιά!

Τα παιδιά μας πρωταγωνιστές !









Πλήθος παιδιών κάθε ηλικίας βρέθηκαν και διασκέδασαν στο "Μίκης Θεοδωράκης" και τις τέσσερις μέρες του Christmas Kids Festival, το οποίο φέτος ήταν γεμάτο εκπλήξεις, δώρα και μοναδικές, πρωτότυπες δράσεις.
Με διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικές συνεδρίες ρομποτικής, το συναισθηματικό παραμύθι, πειράματα χημείας, τον τροχό της αγάπης που περιέργως όλοι ......κέρδιζαν, και τόσες ακόμα ευχάριστες και μοναδικές ασχολίες για τους μικρούς μας φίλους, έκαναν τις χριστουγεννιάτικες μέρες ακόμα πιο ζεστές και μοναδικές!
Το χαμόγελο και η χαρά των παιδιών μέσα από την συμμετοχή τους, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας και μπράβο σε όλους τους συντελεστές και κυρίως στα τοπικά συμβούλια Ελληνικού και Αργυρούπολης για την διοργάνωση.
Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης - πάντα κοντά στο παιδί με καινοτόμες εκδηλώσεις !








Η αναγέννηση μιας ιστορικής μας πλατείας !        


 Η πλατεία σύμβολο της Αργυρούπολης , αυτή στο περίφημο σήμα της Ολυμπιακής στην είσοδο της Λ. Γερουλάνου, μετά των εργασιών και της παρέμβασής μας άλλαξε όψη και έγινε ξανά αντάξια της ιστορίας της πόλης μας και του τοπόσημου το οποίο θα βαφτεί και φωτιστεί με τον νέο χρόνο!
Βήμα πρός βήμα συνεχίζουμε την Αναγέννηση της πόλης που αγαπάμε !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου